Elevskolen

Billund Sportsrideklub har en dejlig elevskole med søde heste. Vi vægter fællesskab og sikker omgang med hestene højt.

 

Om elevskolen

 

I elevskolen lægger vi vægt på kvalificeret rideundervisning, så alle timerne bliver undervist af vores beriderelever. Undervisningen indeholder teori, som skal sikre, at eleverne får en forståelse for sikkerheden omkring hestene. Vi arbejder med materiale fra DRF og deres Ryttermærker. Ryttermærke 1 er en del af undervisningen for alle. Klubbens elevskole er både for børn og voksne og for nybegyndere og øvede. Undervisningen tager udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger, modenhed og niveau.

Uanset om du er nybegynder eller seriøs stævnerytter, så får den enkelte rytter og hest al den opmærksomhed og hjælp som de ønsker. Elevskolen tilbyder undervisning på forskellige elevheste og på hold der passer til dine evner og ønsker. Alt sammen i trygge rammer og af dygtige undervisere med stor faglig viden.

Allan Blomgreen underviser i springning, på hold eller som eneundervisning alt efter niveau. Mandag er der gymnastik springning og onsdag banespringning. I dressuren er der mulighed for privat undervisning eller fælleshold. Allan og beriderelever tilbyder undervisning efter hesten og rytterens behov.

Vores voltigerings hold er blandt de allerbedste og er med til konkurrencer i ind- og udlandet. I voltigering er der undervisning 2 gange ugentligt, også alt efter ønsker.

Rytteren sørger selv for hesten både før og efter endt ridning. Det er derfor vigtigt at man er klædt på til dette. Vi tilbyder derfor kursus om tirsdagen i opsadling af hesten for ryttere og forældre. Kontakt personalet, hvis der er behov for dette. Hvis man ikke selv kan sadle op forventer vi, at man deltager i dette kursus.

Man møder i stalden senest 15-20 minutter før ridetimen starter, så der er god tid til at strigle og sadle ponyen/hesten, så dette kan foregå uden stress og jag. Ligeledes skal man sætte ca. 15 minutter af efter ridetimen, så man kan sætte ponyen/hesten ind på en god og rolig måde, hvis der ikke er en anden rytter der skal ride på den i timen efter. Det er levende væsener vi har med at gøre, og de skal behandles ordentligt, så de har det godt.

Opsigelse af plads på holdet sker med løbende måned + 30 dage. Opsigelse sker ved at skrive en mail til bestyrelsen på bestyrelsen@bisrideklub.dk. Dette for at vi hele tiden kan have holdene fyldt op. Der skal være tid til at kontakte dem, der står på venteliste.

At gå til ridning i Billund Sportsrideklub er også at være en del af det sociale samvær på kryds og tværs i klubben. Forældre, bedsteforældre m.m. er altid velkommen i klubben til, at overvære undervisningen samt være en del af det hyggelige samvær. Det er ligeledes vigtigt at man hjælper til vores arrangementer, hvor vi tjener penge til klubben. 

Det er penge fra arrangementer, der gør det muligt at indkøbe nye elevheste og udstyr til rideklubben. 

Alle kan hjælpe - der er opgaver for alle uanset om man kender til heste og stævner eller ej. BISSERNE som også bidrager til indtjeningen i klubben står for cafeteriet, så de har også altid brug for hjælpere. 


 

Trækkerhold

På trækkeholdet lærer rytteren at blive tryg ved hesten og om det grundlæggende i ridning. Over tid vil eleven lære at sadle hesten op, navnene på udstyret og sikkerhed i omgang med hesten.
Der skal være en forældre eller en ældre søskende med til at trække elevhesten.


Vi har plads til op til 5 ryttere på hvert hold, for at sikre alle for den hjælp og guide de behøver.

Kan man endnu ikke sadle op på egen hånd, er der kursus om tirsdagen for forældre og ryttere. Kontakt personalet, hvis der er behov. 

 

 


 

Begynderhold

 

På begynderholdet lærer rytteren at blive tryg med hestene og den grundlæggende ridning.
F.eks. at ride i alle gangarter og grundøvelser i dressur.

Rytteren skal selv sadle hesten op, så kom minimun 15-20 min. før timen starter. 
Hvis man ikke har gået til ridning før, vil man første gang lære at sadle op og omgås hestene i stalden.

 

 


 

Let & øvet hold

De mere øvede hold er for ryttere som allerede kan den grundlæggende ridning.
På det øvede hold lærer man flere dressurøvelser og der springes også, hvis man ønsker dette.
Der trænes så rytteren kan ride fra LC til LA niveau.
Rytteren skal selv sadle hesten op, så kom min 15-20 min. før timen starter.

 

 

 

 


Voksenhold

Holdundervisning på elevhest eller privat hest for den voksne rytter.
Der undervises alt efter rytterens niveau og ønsker i dressur.

Der er også springhold om onsdagen, hvor Allan underviser.
Der er ofte hyggeligt samvær i rytterstuen bagefter.
Rytteren skal selv sadle hesten op, så kom min. 15-20 min. før timen starter.

 

 


 

Holdplan

Da den nye sæson er lige rundt om hjørnet, kan der komme ændringer i denne plan.

 


 

Vores elevheste

 

Quinn                          Star                          

Quinn                                                                              Star                                                                              Mixi

Grafitti                          Galathea                          Freja

Grafitti                                                                      Galathea                                                                       Freja

Fanta                          Berti                          Amigo

                                                  Fanta                                                                            Berti                                                                            Amigo                                                                                                                                          

 


 

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvilket udstyr skal rytteren have?
Man skal bruge et par ridebukser, støvler med min. 2 cm. hæl og en ridehjelm. Har man ikke ridestøvler, kan man bruge et par gummistøvler, ellers har rideskolen også nogle man kan låne. Man skal have en ridehjelm på hver gang man rider! Det er ikke tilladt at bruge andre typer hjelme, som fx. en cykelhjelm. Rideskolen har nogle ridehjelme som man kan låne.​

Hvordan finder jeg ud af, hvilken hest jeg skal ride på?
Det finder du på tavlen ved den lille ridehal.​

Hvor finder jeg den hest jeg rider på?
Elevhestene står i den ende af den store stald som er til venstre for hovedindgangen. Der er navneskilte på boksene.​

Hvor finder jeg hestens udstyr?
Elevhestens udstyr finder du i sadlerummet i stalden. Der står navn på udstyret.

Hvor længe er en undervisningstime?
Man rider i 45 min. Husk, at komme 15-20 min. før, da man selv skal sadle op. Sæt også 15 min. af til, at sadle hesten af bagefter.

Kan man få en prøvetime?
Ja, det kan man. Blot spørg en af vores undervisere.

Kan man bruge sin egen hest i stedet for elevskolens?
Ja, det kan man. Det er også lidt billigere. Find priserne på undersiden “Priser”.

Kan man ride enetime på en elevhest?
Ja, men så rider man kun 30 min. undervisning. Det betyder man selv skal bruge ca. 15 min på opvarmning før og 15 min. på nedkøling bagefter. Find priserne på siden “Priser”​.

Kan jeg låne en elevhest til at ride på uden at få undervisning?
Nej, dette er ikke muligt. Vores elevheste rider nogle gange flere gange på en dag, så de skal have mulighed for at slappe af. Hvis man ønsker at ride mere, kan man blive part på en af elevhestene. Så rider man dem en gang i weekenden. Kontakt personalet, hvis du ønsker dette. 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er syg eller ikke kan komme til en undervisningstime?
Du ringer eller sender en sms til din underviser, og gerne så hurtigt som muligt.​

Hvordan opsiger jeg en plads på et hold?

Opsigelse af plads på holdet sker med løbende måned + 30 dage. Opsigelse sker ved at skrive en mail til bestyrelsen på bestyrelsen@bisrideklub.dk.